NASA testaa supertietokonetta avaruudessa - "Tarvitsemme niitä Marsiin"

Tarkoituksena on tutkia, kuinka tietokoneet saataisiin sietämään kosmista säteilyä.

  • iss

    Supertietokonetta testataan kansainvälisellä avaruusasemalla.

    ()

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA on tutkimassa, kuinka supertietokoneiden teknologia saadaan toimimaan avaruudessa, missä koneet joutuvat alttiiksi kosmiselle säteilylle, kertoo teknologiasivusto CNET.

"Mars on seuraava rajamaa ja tarvitsemme supertietokoneita päästäksemme sinne", sanoo tietokoneet toimittavan Hewlet Packard Enterprisen teknologiajohtaja Mark Fernandez.

Supertietokoneet pystyisivät tekemään esimerkiksi analyysit tarvittavista toimista järjestelmähäiriön tapahtuessa lennolla tai Marsissa.

Säteilyn aiheuttamien häiriöiden lisäksi avaruudessa on supertietokoneille ympäristönä myös hyviä puolia: Kylmyyttä voidaan käyttää koneiden jäähdyttämiseen edullisin kustannuksin.

Tutkittavaa tietokonetta ei ole suojattu säteilyä vastaan suojin, vaan toiminta perustuu koneen ohjelmiston kykyyn havaita ongelmat ja tehdä tarvittavat korjaukset ohjelmiston sisällä.

"Onnistuminen olisi... oikeita tuloksia vuoden ajan", Fernandez arvioi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.