Elon Musk: Tekoäly on Pohjois-Koreaa suurempi uhka

Teslan toimitusjohtajan mukaan tekoälyä tulisi säädellä muiden yhteiskunnalle vaarallisten asioiden tapaan.

  • LKS 20170721 (FILES) This file photo taken on July 19, 2017 shows Elon Musk, CEO of SpaceX and Tesla, during the International Space Station Research and Development Conference at the Omni Shoreham Hotel in Washington, DC. US entrepreneur Elon Musk said on July 20, 2017 he'd received tentative approval from the government to build a conceptual "hyperloop" system that would blast passenger pods down vacuum-sealed tubes from New York to Washington at near supersonic speeds."Just received verbal govt approval for The Boring Company to build an underground NY-Phil-Balt-DC Hyperloop. NY-DC in 29 mins," the flamboyant CEO of Tesla and SpaceX tweeted, using abbreviations for New York, Philadelphia, Baltimore and Washington DC. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Brendan Smialowski

    Elon Musk.

    ()

Teslan perustaja ja toimitusjohtaja Elon Musk arvioi tekoälyn tarvitsevan sääntelyä, kertoo Business Insider. Hänen mukaansa tekoälyä voi pitää ydinaseilla uhkailevaa Pohjois-Koreaa vaarallisempana ja siitä olisi syytä olla huolissaan.

"Kukaan ei pidä sääntelyn kohteeksi joutumisesta, mutta kaikki mikä voi aiheuttaa vaaraa yhteiskunnalle on säänneltyä", Musk sanoo. Esimerkkeinä hän mainitsee lääkkeet, autot ja lentokoneet.

Muskin perustaman OpenAI -startupin tekoäly osallistui perjantaina yllättäen elektronisen urheilun turnaukseen ja voitti siellä Danylo Ishutinin, yhden maailman parhaista pelaajista Dota2 -pelissä. OpenAI:n mukaan tekoäly oli harjoitellut pelaamalla "tuhat elinikää" itseään vastaan.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.