ISIS teloitti oman tuomarinsa ja neljä avustajaa

Terroristijärjestö ISIS on teloittanut riveihinsä kuuluneen tuomarin ja tämän neljä avustaa.

  • LKS 20170201 LKS 20161213 Syyttäjä vaatii turvapaikanhakijana tulleille kaksoisveljeksille elinkautista tuomiota terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista. Poikkeuksellinen terrorismioikeudenkäynti alkoi valmisteluistunnolla Pirkanmaan käräjäoikeudessa tiistaina. Syyttäjän keskeisimpiä todisteita oikeudenkäynnissä on äärijärjestö Isisin propagandavideo Camp Speicherissa Irakin Tikritissä tehdystä joukkomurhasta vuonna 2014. 
Kuvakaappaus terrorimurhaoikeudenkäynnin Camp Speicherissa, Irakissa vuonna 2014 kuvatulta esitutkintavideolta. LEHTIKUVA / HANDOUT / PIRKANMAAN KÄRÄJÄOIKEUS

    ISIS:n propagandavideo Camp Speicherissa Irakissa tehdystä joukkomurhasta vuonna 2014.

    ()

Teloitus tapahtui Hawijassa Irakissa lauantaina, kertoo IraqiNews. Viisikko hirtettiin sähköpylväisiin.

Tuomaria ja hänen avustajiaan syytettiin yrityksestä lähteä terroristijärjestöstä ja muodostaa uusi ryhmä taistelemaan ISIS:n perustamaa niin sanottua kalifaattia vastaan.

ISIS:n sotaonnen kääntyessä ja joutuessa yhä ahtaammalle sen sisällä on koettu teloitusten aalto sisäisten kiistojen vuoksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.