Mafiapomo kuoli 91-vuotiaana satoja murhattuja kontollaan

Sisilialainen mafiapäällikkö Sebastiano Laudani on kuollut 91-vuotiaana.

  • cta

    ()

Sanomalehti La Sicilian mukaan Catanian kaupungin viranomaiset kielsivät torstaina kuolleelta, nimeään kantavalta Laudanin mafiaklaanin pomolta julkiset hautajaiset. Hautajaiset on järjestettävä aikaisin aamulla, ilman surusaattoa tai mitään julkisia seremonioita.

Sebastiano Laudani on tuomittu vuosikymmeniä kestäneen rikollisen uransa aikana useamman kerran vankeuteen kuulumisesta mafiaan, kiristyksestä ja murhista. Hän oli päässyt kotiarestiin vakavan sairautensa vuoksi.

Laudanin klaani on ollut historiallisesti Cosa Nostraan kuuluvan Catanian johtavan mafiaperheen Santapaolan liittolainen. Vuosina 1991-92 Laudani ja Santapaola kävivät verisen mafiasodan Cursotin, Pilleran ja Savastan klaaneja vastaan Cataniassa. Sodassa sai surmansa yli 200 ihmistä.

Laudani osallistui Santapaolan kanssa myös Sisilian suureen mafiasotaan vuosina 1981-83, joka vaati koko Sisiliassa lähes 3000 kuolonuhria.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.