Kilpailukykysopimus vähensi julkisen sektorin palkkasummaa

Lomarahojen leikkaus julkisen sektorin työntekijöiltä näkyy julkisen sektorin palkkasumman kehityksessä.

  • LKS 20100518  - Kukkaro ja kolikoita Helsingissä 18. toukokuuta 2009. ... Coins and a wallet. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    Kesäkuussa palkkasumma kasvoi yksityisellä sektorilla 7,1 prosenttia, mutta supistui julkisella sektorilla 5,2 prosenttia vuodentakaisesta.

    ()

Julkisen sektorin palkkasumma oli huhti-kesäkuussa 2,3 prosenttia pienempi kuin vastaavana ajanjaksona vuotta aiemmin, kertoo Tilastokeskus.

Kilpailukykysopimuksen myötä toteutettu lomarahojen leikkaus 30 prosentilla julkisen sektorin työntekijöiltä näkyi Tilastokeskuksen mukaan julkisen sektorin palkkasummien kehityksessä. Kesäkuussa julkisen sektorin palkkasumma laski kesäkuussa 5,2 prosenttia edellisvuodesta.

Sen sijaan yksityisellä sektorilla maksettujen palkkojen summa oli huhti-kesäkuussa 4,5 prosenttia vuodentakaista suurempi. Pelkästään kesäkuussa palkkasumma kasvoi 7,1 prosenttia.

Koko talouden palkkasumma oli huhti-kesäkuussa 2,1 prosenttia vuodentakaista suurempi. Kesäkuussa palkkasumma kasvoi 2,7 prosenttia.

Palkkasumma kasvoi huhti-kesäkuussa nopeimmin rakentamisen toimialalla, jossa kasvua kertyi 8,6 prosenttia vuoden takaisesta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.