Teollisuustuotanto kasvoi kesäkuussa 1,3 prosenttia

Koko teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli kesäkuussa 1,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

  • LKS 20160919 Materiaalikone lastaa koivua UPM:n Kymin Sellutehtaalla Kuusankoskella 28. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Metsäteollisuuden kapasiteetista oli kesäkuussa käytössä 87,9 prosenttia.

    ()

Tammi-kesäkuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 2,3 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus.

Kesäkuussa tuotanto kasvoi useilla päätoimialoilla. Eniten tuotanto kasvoi sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, yhdeksän prosenttia. Kemianteollisuudessa tuotanto kasvoi 4,6 prosenttia vuodentakaisesta. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi 3 prosenttia. Metsäteollisuuden tuotanto kasvoi 1,7 prosenttia.

Eniten tuotanto väheni kaivostoiminnassa, 18,3 prosenttia. Sateinen kesäkuu heijastui turpeen tuotantoon.

Kesäkuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 84,5 prosenttia, joka oli 1,3 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Metsäteollisuuden kapasiteetista oli kesäkuussa käytössä 87,9 prosenttia eli 2,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli kesäkuussa 85,8 prosenttia, joka oli 0,4 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.