Sanni Grahn-Laasonen HS:ssa: Yritysten osaajapulaan on vastattava

Helsingin Sanomien haastattelema opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) haluaa vastata yritysten osaajapulaan.

  • LKS 20170807  Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen Mikä muuttuu peruskoulussa tänä syksynä? -taustatilaisuudessa Helsingissä 7. elokuuta 2017. LEHTIKUVA / LINDA MANNER

    Sanni Grahn-Laasonen.

    ()

– Osaavan työvoiman pula ei saa muodostua kasvun esteeksi. Meidän on pystyttävä vastaamaan nopeasti talouskasvun myötä virinneeseen osaajatarpeeseen, Sanni Grahn-Laasonen sanoo HS:ssa.

Opetusministeri on päättänyt asettaa tutkijapaneelin, joka keskittyy yrityksien osaajapulan ratkaisemiseen.

– Odotukset ovat korkealla. Toivon paneelilta ennakkoluulottomia ehdotuksia siihen, miten koulutusjärjestelmä pystyisi vastaamaan entistä paremmin osaajatarpeiden muutoksiin, Grahn-Laasonen sanoo.

Paneelin puheenjohtajaksi on kutsuttu ekonomisti ja hallitusammattilainen Anne Brunila. Paneelissa on mukana esimerkiksi tutkijoita ja työelämän asiantuntijoita.

– Osaajapaneelin tarkoitus on katsoa koulutusjärjestelmää kokonaisuutena ja tehdä ehdotuksia siitä, miten sitä pitää uudistaa.

Malli paneeliin tuli Tanskan osaajapulaa selvittävältä komitealta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.