Keskustan varapuheenjohtaja: Jatkossa junaliikenteen saatavuus ei ole kiinni VR:n bisnesstrategioista

Mahdollisuudet lisätä palvelua pääradan ulkopuolella vahvistuvat Antti Kurvisen mukaan raideliikenteen uudistamisen myötä entisestään.

  • LKS 20160726 LKS 20160424  LKS 20151013 Antti Kurvinen (kesk.) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 13. lokakuuta 2015. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Antti Kurvinen.

    ()

Kansanedustaja, keskustan varapuheenjohtaja Antti Kurvinen arvioi, että tulevaisuudessa yritysten lisäksi esimerkiksi osuuskunnat, kunnat ja vaikkapa maakunnat voivat osallistua junaliikenteen tuottamiseen.

– Hallitus on päättänyt siirtää VR:n kaluston uuteen valtionyhtiöön. Mitään ei myydä, yksityistetä tai ulkoisteta. Työntekijät jatkavat valtionyhtiön palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Sen sijaan ratkaisun myötä kaluston vuokraaminen uusille toimijoille tulee mahdolliseksi, hän sanoo mielipidekirjoituksessaan sanomalehti Pohjalaisessa.

Kurvisen mukaan Euroopan muihin maihin verrattuna on poikkeava tilanne, että tällä hetkellä Suomen kiskoilla ihmisiä voi kuljettaa ainoastaan monopoliyhtiö VR.

– Viime vuosina raideliikenteen käyttäminen on muuttunut monelle vaikeammaksi asemien sulkemisen ja vuorojen harvenemisen takia.

Ostopalvelu- ja velvoiteliikenteen toiminta harvaan asutuilla seuduilla ei päätöksestä hänen mukaansa vaarannu. Päinvastoin, mahdollisuudet lisätä palvelua pääradan ulkopuolella vahvistuvat hänen arvionsa mukaan entisestään.

– Jatkossa pienempien kuntien ja maakuntien Suomen junaliikenteen saatavuus ei enää ole riippuvainen VR:n bisnesstrategioista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.