Puoluejohtaja: Ilman kristillistä kasvatusta ei voi hyväksyä biologiankaan opetusta evoluutioteorioineen

Kansalaispuolueen tuoreen puheenjohtajan mukaan opetuksessa pitää näkyä kristillinen etiikka ja kasvatus.

  • LKS 20170715 Kannattajayhdistyksen kautta presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Paavo Väyrynen (vas.), Kansalaispuolueen uudeksi puheenjohtajaksi valittu Sami Kilpeläinen ja varapuheenjohtajaksi valittu Piia Kattelus puolueen tiedotustilaisuudessa Helsingissä 15. heinäkuuta 2017. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

    Paavo Väyrynen, Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus.

    ()

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) perustaman kansalaispuolueen heinäkuussa valittu puheenjohtaja Sami Kilpeläinen arvioi, että tämän päivän kouluilla ja päiväkodeilla on tärkeä tehtävä ja niiden opetuksessa pitää myös näkyä kristillinen etiikka ja kasvatus.

– Jos kristillinen kasvatus ei ole mukana koulussa, emme voi hyväksyä nykyistä biologiankaan opetusta evoluutioteorioineen kouluihimme. Se on vastoin uskontoani! Kristittyjen ei tarvitse olla muukalaisia omassa isänmaassaan, hän sanoo blogikirjoituksessaan.

– Minä olen opettanut, että jos joku opettaa koulussa, että ihminen periytyy apinasta, niin vastaa "no en minä sinun suvusta toki tiedä, mutta minun suku ei ainakaan."

Kilpeläisen mukaan Suomen lainsäädännön pohja on kristinuskossa ja Raamatun kymmenessä käskyssä.

– Miksi suomalaisten lasten ei anneta olla osallisia tässä? Miksi päiväkodeista ja kouluissa karsitaan kaikki kristilliset perinteet? Onko käymässä niin, että tämä uusliberaalinen maailmankuva ja punaviherhöttö vie meiltä tärkeimmät - henkiset ja hengelliset arvot?

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.