LM: Ulkomaalaisten opintojen etenemistä valvotaan aiempaa tiukemmin

Lännen Median mukaan ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden opintojen etenemisen valvominen on tiukentunut.

  • LKS 20170117 Maahanmuuttoviraston logo Maahanmuuttovirastossa Helsingissä 17. tammikuuta 2017. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

    Maahanmuuttovirastosta myönnetään, että linjat voivat tuntua aiempaa tiukemmilta.

    ()

Oleskelulupien käsittely siirtyi vuodenvaiheessa poliisilaitoksilta Maahanmuuttovirastoon, eikä vuoden opintojen jälkeen jatkolupaa heru yhtä helposti kuin ennen.

– Jatkolupien saamista on kiristetty muun muassa sillä tavalla, että Migri (Maahanmuuttovirasto) on alkanut edellyttää 45 opintopisteen suorittamista per lukuvuosi, kuten Kela. Käsittääkseni poliisille on riittänyt 35 opintopistettä, kertoo Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan kansainvälisten asioiden asiantuntija Varpu Jutila Lännen Median jutussa, jonka on julkaissut muun muassa Kaleva.

Tulosalueen johtaja Anu Tarén Maahanmuuttovirastosta myöntää, että linjat voivat tuntua aiempaa tiukemmilta.

– Kun opiskelijoiden jatkolupahakemukset siirtyivät maahanmuuttoviraston käsiteltäviksi, linjoja on yhdenmukaistettu. Poliisilaitosten käytännöt jatkolupavaatimuksissa ovat voineet vaihdella, vaikka lainsäädäntö on kaikille sama, Tarén selittää Lännen Mediassa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.