Mikael Jungner: Eläkkeet ovat nuorille surkea sijoitus

Sosialidemokraattien entisen puoluesihteerin mukaan eläkkeet ovat nykyisille eläkeläisille hyvä sijoitus.

  • LKS 20170713 Kreab Helsinki viestintäyrityksen toimitusjohtaja Mikael Jungner Vale, emävale, populismi -tilaisuudessa Suomi Areena -tapahtumassa Porissa 13. heinäkuuta 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Mikael Jungner.

    ()

Viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja, sosialidemokraattien entinen puoluesihteeri Mikael Jungner arvioi eri ikäluokkien saamaa vastinetta eläkemaksuistaan.

"Nykyinen nuori saa noin 70 senttiä eläkettä jokaista maksamaansa euroa kohden. Surkea sijoitus", hän kirjoittaa yhteisöpalvelu Facebookissa.

Nykyinen eläkeläinen saa Jungnerin mukaan noin 4 euroa eläkettä jokaista maksamaansa euroa kohden. Tätä hän pitää hyvänä sijoituksena.

"Pitäisikö eläkeläisten antaa istumapaikka sporassa nuorille? Ihan kiitollisuudesta", Jungner pohtii.

Eläkekeskustelu virisi kuluneella viikolla, kun Nobel-palkittu professori Bengt Holmström pohti eläkejärjestelmän kestävyyttä torstaina Kauppakamarin seminaarissa Helsingissä. Hän kysyi, jääkö seuraava sukupolvi ilman eläkettä ja arvioi sotien jälkeistä sukupolvea itsekkääksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.